• 4 grote aardappelen
 • 2 preien
 • 3 uien
 • 0,5 winterwortel
 • 200 ml volle melk
 • 50 ml groentebouillon
 • 4 eieren
 • boter
 • Zuurdesembrood
 • Bieslook
 • Zonnebloemolie
 • Nootmuskaat
 

Wie dacht dat je een lekker hutspot alleen maar van een gewoon bord kon eten heeft het mis. Je kunt namelijk eenvoudige variërende gerechten met hutspot op tafel zetten dankzij de vele recepten die in de loop der jaren ontwikkeld zijn. Een broodje hutspot is zo’n recept, die heel wat variatie weet te brengen op de hutspot zoals wij die vanuit huis gewend zijn. Als je zorgt dat je de juiste ingrediënten van dit recept in huis hebt, dan kan jij gegarandeerd in eigen keuken een heerlijk broodje hutspot bereiden. Je hoeft helemaal geen sterren kok te zijn en kan dus zo vriend en vijand verassen met een lekkere variatie en een mond vol met smaken. Of je dit gerecht nou maakt voor je gezin of voor gasten, je zal iedereen versteld doen staan met de mogelijkheid die dit recept bied om een heerlijk broodje hutspot op te dienen.

Jamie Oliver 234x60

Bereiding broodje hutspot

Voor diegene die denken dat je hutspot niet op een broodje kan doen, dit recept is het levende bewijs. Probeer zelf eens dit heerlijke broodje met hutspot te maken en laat jouw gasten en gezin zien dat je met een handvol gerechten allerlei smaken tussen een broodje goed kunt combineren. Dit broodje kan je makkelijk maken op alle dagen van de week. Uiteraard is hutspot echt iets voor de winter en is het dus ook dit seizoen waar je de variatie moet zien te vinden. Wanneer jij alle onderdelen van dit recept stap voor stap afwerkt, zal een heerlijke hutspot binnen 50 minuten op tafel gezet kunnen worden. Je maakt dit recept met de ingrediënten voor een groepje van ongeveer 4 personen.1. Schil de aardappelen en pel de uien. Als de uien gepeld zijn kan je deze in ringen snijden.

2. Snijd de winterwortel in kleine blokjes van ongeveer 0,5 centimeter. En maak zo’n 50 ml groentebouillon aan.

3. Neem de prei en snij het wit ervan in ringen.

4. Smelt 2 eetlepels boter in een koekenpan en smoor de prei op een zacht vuur. Zorg dat deze niet gaat kleuren en zet anders het vuur nog wat lager.

5. Doe de aardappelen in een pan en zet deze net onder water. Kook de aardappelen gaar en zet deze apart.

6. Smoor de uien gaar in boter en olie op een laag vuur en laat ook deze niet kleuren.

7. Smelt in de koekenpan een klontje boter en bak de blokjes van de winterwortel gaar op een half hoog vuur. Deze mogen wel een klein beetje kleuren.

8. Breng de melk aan de kook en roer dit door de aardappelen. Voeg hieraan naar eigen inzicht een paar klontjes boter toe en pureer de aardappelen.

9. Breng de puree van aardappelen op smaak met peper en zout, waarbij je ook een beetje nootmuskaat kunt gebruiken.

10. Vermeng de puree met de gebakken wortel en voeg hieraan ook de uien toe. Breng dit extra op smaak door een scheutje bouillon er doorheen te vermengen.

11. Verhit wat olie in een koekenpan en bak daar in de eieren.

12. Snijd van het brood sneden en besmeer dit met de hutspot. Leg hier vervolgens een gebakken ei op en je gerecht is klaar om opgediend te worden.

Smakelijk eten!