• 1 kilo wortelen
  • 1 kilo aardappelen
  • 400 gram uien
  • 1 blokje bouillon
  • peper (naar smaak)
  • zout (naar smaak)
 

Een Hollandse hutspot is een heerlijk gerecht op een koude winteravond of een regenachtige herfstdag. Het is een recept wat eigenlijk zeer eenvoudig te maken is en daardoor ook nog eens vrij snel. Er zijn weinig mensen die hutspot niet lekker vinden waardoor het voor iedereen geschikt is.

Bereiding Hollandse hutspot

Jamie Oliver 234x60

1. Schil de aardappelen, was ze en snij ze in stukjes.

2. Breng de aarappelen aan de kook voor circa 20 minuten.

3. Snij ondertussen de winterwortelen in reepjes en de uien in stukjes.



4. Voeg de wortelen en uien toe aan de aardappelen samen met het blokje bouillon.

5. Laat het nog voor circa 20 minuten koken.

6. Giet de aardappelen en groenten af.

7. Pak een pureestamper en stamp de hutspot fijn.

8. Breng de hutspot op smaak met zout en peper.

Eet smakelijk!

Digiprove sealCopyright beveiligd door Digiprove © 2014