• 400 gram klapstuk
  • 1,25 kilogram winterwortelen
  • 1,5 kilogram aardappelen
  • 400 gram uien
  • 100 gram boter
  • 75 ml volle melk
 

Heb je voldoende tijd om eens een keer wat anders te proberen in eigen keuken, dan kan het bereiden van een hutspot met klapstuk een leuke bezigheid zijn. Dit gerecht is doordeweeks prima te maken, maar eigen bij uitstek meer geschikt voor in het weekend. Je hebt wat tijd nodig om deze hutspot te bereiden, maar hoeft niet over al te veel ingrediënten te beschikken. Het is belangrijk dat je alles vooraf in huis haalt en goed op let wat er allemaal moet gebeuren om deze hutspot met klapstuk uiteindelijk op te kunnen dienen. Zonder professionele materialen kan jij in eigen keuken jouw familie of vrienden verassen met het klapstuk van de avond. Deze hutspot zal iedereen verassen en zal bovendien een heerlijke combinatie van smaken bevatten om te eten.

Bereiden van hutspot met klapstuk

Ga jij beginnen aan dit recept voor hutspot met klapstuk, dan kan jij inderdaad het klapstuk van de avond met deze hutspot op tafel zetten. Iedereen zal zijn ogen uitkijken en smaakpapillen zullen schrikken van de heerlijke smaken die met slechts enkele gerechten in de mond gelegd worden. Een lekkere hutspot met klapstuk kan met dit recept gemaakt worden voor ongeveer 4 personen. Hiervoor heb je 1 uur en 45 minuten tot maximaal 2 uur bereidingstijd nodig om de ingrediënten stap voor stap volgens het recept te kunnen verwerken.1. Schrap de winterwortelen en snij deze in klein stukjes.

2. Schil de aardappelen en pel de uien. Deze uien mogen na het pellen lekker worden fijngesnipperd.

2. Zet het vlees op in 300 ml kokend water en zorg dat er voldoende zout bij zit. Laat dit in zijn geheel ongeveer 1 uur zachtjes koken.

3. Voeg na het koken de uien toe en laat ook de wortelen met de aardappelen in de pan zakken. Breng het geheel opnieuw aan de kook en laat dit 30 minuten doorkoken.

4. Haal het vlees uit de pan en probeer dit zo warm mogelijk te houden. Giet het kookvocht af, maar bewaar dit wel.

5. Stamp het mengsel met de aardappelen en meng dit goed door elkaar.

6. Verwarm de melk en roer dit door het kookvocht heen. Voeg hier ook de boter aan toe.

7. Roer het mengsel van de melk door de hutspot heen, maar zorg dat het geen pap wordt.

8. Schep de hutspot op de borden en serveer het warme vlees erbij.

Smakelijk eten!