• 6 aardappelen
  • 200 gram spekblokjes
  • 1 groene kool
  • 1 winterwortel
  • 2 uien
  • 1 venkelknol
  • 3 teentjes knoflook
  • 4 takjes tijm
  • 1 laurierblaadje
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 eetlepel boter
 

Een traditionele hutspot kennen we uiteraard allemaal. Dit heb je wellicht zelf al eens gemaakt of ben je van huis uit al gewend om te eten. Om eens een keer wat variatie in de keuken te kunnen brengen zijn er allerlei recepten bedacht die je met hutspot kunt bereiden. Dit recept voor hutspot met kool en spek is daar één van en is bovendien heerlijk om te eten. Je kunt dit gerecht makkelijk bereiden zonder dat er allerlei verschillende professionele apparatuur voor nodig is. Uiteraard hoef je niet de beste skills te hebben in de keuken en is het volgen van het recept al voldoen om een goede combinatie van smaken in je hutspot te kunnen opdienen. Jouw gezin of gasten zullen verast worden met het gerecht dat jij op basis van dit recept voor hutspot met kool en spek op tafel weet te zetten. Laat je niet uit het veld slaan en ga de ingrediënten halen uit de supermarkt om vandaag nog dit heerlijke gerecht te kunnen serveren.

Jamie Oliver 234x60

Bereiden van hutspot met kool en spek

Wanneer jij de traditionele hutspot gaat verruilen voor een overheerlijke hutspot met kool en spek hoef je alleen maar de ingrediënten in huis te halen. Wij hebben het recept al voor je beschreven, waarbij je met onderstaande stappen de hutspot met kool en spek al binnen 1 uur op tafel zou kunnen zetten. Het aantal ingrediënten dat voor dit recept beschreven staat is voldoende om het te serveren voor 4 personen. Wil je meer maken en is je groepje met eters dus groter, dan kan je uiteraard het recept qua hoeveelheden aanpassen, zodat je voldoende hebt voor iedereen. Binnen no-time zal jij met het maken van een hutspot met kool en spek iedereen weten te verassen en worden jouw skills echt niet meer onderschat.



1. Snijd de winterwortel in kleine stukken en schil de aardappelen.

2. Was de aardappelen en snijd deze in 2 delen. Pel vervolgens de uien en snijd deze allebei in 4 stukken.

3. Neem de venkelknol en snijd ook deze in stukken. Pak vervolgens de 3 teentjes knoflook en halveer deze. Als er een groene pit aanwezig is dien je deze ook te verwijderen.

4. Leg de spekblokjes op een bodem van de pan en leg daar bovenop de koolbladeren.

5. Voeg aan de ingrediënten in de pan ook de groenten en kruiden toe.

6. Bereid 1 liter kippenbouillon en giet deze in de pan erbij. De groenten in de pan, inclusief aardappelen dus, moeten maar net onder water komen te staan.

7. Breng het geheel aan de kook en wacht hierbij ongeveer 20 minuten tot de groenten gaar zijn.

8. Giet het mengsel van ingrediënten af en voeg hieraan een klont boter toe. Indien gewenst kan het gerecht gestampt worden, maar het is overheerlijk om dit gerecht zo te gaan eten.

9. Verdeel de hutspot over de boren en dien dit op met een stuk brood.

Eet smakelijk!