• 500 gram aardappelen
  • 200 gram uien
  • 200 gram winterwortel
  • 1 appel
  • 60 gram boter
  • 4 stuks van ongeveer 180 gram biefstuk
  • 2 stronken witlof
  • 150 ml slagroom
  • 5 gram gemberwortel
  • 2 eetlepels Zaanse mosterd
 

Een lekkere hutspot kan uiteraard op verschillende manieren gemaakt worden, waarbij ook nog eens tal van verschillende bijgerechten kunnen worden geserveerd. Als je een hutspot op tafel zet, dan kan je op allerlei manieren een recept uitvoeren en is het uiteraard ook mogelijk om een eigen variatie aan het recept voor de hutspot toe te voegen. Wanneer je dit recept tegenkomt, dan kan jij in een aantal stappen voor je gezin of gasten een heerlijke hutspot met witlof en biefstuk serveren. Je hoeft er alleen een klein moment de tijd voor te nemen en uiteraard moet er gezorgd worden dat je alle spullen in huis hebt om het recept te bereiden. Als je alles in huis hebt, dan is het een kleine moeite en kan jij jouw eters verassen met een heerlijke variatie op de traditionele hutspot, zoals wij die in Nederland allemaal wel kennen.

Bereiden van hutspot met witlof en biefstuk

Als jij van plan bent om zelf een lekkere hutspot met witlof en biefstuk te gaan bereiden, dan is dit recept ideaal om te gebruiken. In een aantal stappen kan je binnen 40 -50 minuten een heerlijke hutspot serveren, waarbij je in dit recept genoeg hebt voor ongeveer 4 personen. Je hoeft geen professionele kok te zijn en ook niet te beschikken over een professioneel ingerichte keuken om dit gerecht op tafel te zetten. Zolang je alle stappen goed weet te volgen zal het starten en eindigen van dit gerecht een makkie zijn.1. Schil de aardappelen en snijd deze in grove stukken. Doe hetzelfde voor de uien en maak ook grove stukken van de winterwortel.

2. Neem vervolgens de appel en snijd deze in hapklare stukken. Bereid alvast de gemberwortel voor door daarvan alvast 5 gram geraspt klaar te zetten.

3. Breng in een pan met water en zout de grove stukken aardappelen, samen met de uit, wortel en appel aan de kook. Laat dit 20 minuten doorkoken totdat de aardappelen gaar zijn.

4. Giet het geheel uit je pan af en voeg hier 20 gram boter aan toe. Stamp het mengsel daarna direct tot een heerlijke puree en breng dit op smaak met wat peper en zout.

5. Bestrooi de biefstuk met peper en zout, waarna de witlof in de lengte mag worden doorgesneden.

6. Verhit een koekenpan 2-3 minuten op hoog vuur en draai daarna het vuur iets lager om 40 gram boter te smelten. Als het schuim verdwijnt en de boter kleurt mag je de biefstukken in de pan leggen.

7. Bak het vlees op een half hoog vuur ongeveer 4 minuten per kant om deze medium te krijgen. Als je ziet dat het boter gaat verbranden zet je het vuur wat lager.

8. Bak de witlofhelften mee met de biefstuk op de platte kant tot deze mooi bruin geworden zijn.

9. Verhit in een kleine sauspan de slagroom en voeg hier de gember aan toe. Laat de room inkoken tot ongeveer de helft, waarna het mengsel van room niet meer mag gaan koken.

10. Haal de saus door een zeef en breng deze op smaak met wat peper en zout. Meng hier ook de eetlepels met mosterd doorheen.

11. Als je alle stappen hebt doorlopen kan je de borden opdienen. Schep de hutspot op en verdeel de witlof er bovenop, samen met de biefstuk.

Smakelijk eten!