• 500 ml kippenbouillon
  • 250 gram knolselderij
  • 200 gram pastinaak
  • 100 gram wortelpeterselie
  • 250 gram winterwortel
  • 3 sjalotten
  • 3 centimeter gemberwortel
  • zonnebloemolie
 

Waarschijnlijk weet je al heel goed hoe je een traditionele hutspot moet maken en wat de smaak daarvan ongeveer moet zijn. Toch zijn er voor het maken van een lekkere hutspot verschillende gerechten en is deze hutspotsoep wellicht iets wat je helemaal niet verwacht had. Tegen alle verwachtingen in kan je na het bereiden van deze hutspotsoep waarschijnlijk ook concluderen dat deze variatie met hutspot een verrijking van smaken is en bovendien een toevoeging aan de kennis die je bezit op het gebied van koken. Om een lekker hutspotsoep te maken heb je niet veel ingrediënten nodig. Je kunt het recept even uitprinten of de ingrediënten opschrijven om deze met de gewone boodschappen mee te kunnen nemen. Voor het maken van deze hutspotsoep heb je niet veel kennis nodig en ook qua bereidingstijd valt het klaarmaken van dit gerecht reuze mee. Als je er even voor gaat staan zal je iedereen in jouw huis kunnen verassen met een heerlijke soep op basis van hutspot.

Bereiding hutspotsoep

Jamie Oliver 234x60

Voor het bereiden van een hutspotsoep geldt net als bij elke soep dat de combinatie van smaken dient te kloppen. Bij dit recept zijn ingrediënten daarom helemaal op elkaar ingespeeld en kan je rekenen op vele variaties die deze soep lekker weten te maken. Uiteraard is het mogelijk om bij het bereiden van dit recept zelf toevoegingen te doen, maar wij raden je aan om dit recept eerst helemaal volgens de onderstaande beschrijving te voltooien. Als jij namelijk alle stappen voor het maken van een hutspotsoep goed volgt, zal je binnen ongeveer 40 minuten een heerlijke soep op tafel kunnen zetten. Het aantal ingrediënten dat is weergegeven zou daarbij voldoende moeten zijn om de soep met hutspot op te dienen voor ongeveer 4 personen.1. Snijd de knolselderij in stukken en doe het zelfde voor de pastinaak.

2. Neem de wortelpeterselie en snijd deze ook in stukken. Herhaal dit ook nog eens een keer voor de winterwortel en de sjalotten.

3. Schil de gemberwortel en zet alvast de kippenbouillon klaar.

4. Bak de knolselderij samen met de pastinaak, wortelpeterselie, winterwortel en sjalot kort in olie. Zorg er hierbij voor dat de groenten niet gaan kleuren en zet het vuur dus niet te hoog.

5. Voeg de kippenbouillon toe en voeg bij het geheel ook de gemberwortel.

6. Breng dit aan de kook en zorg ervoor dat alles goed gaar is.

7. Wanneer het geheel gaar gekookt is mag je de gemberwortel verwijderen. Deze is puur en alleen voor de smaak.

8. Verdeel de gekookte soep over de borden of kommen en leg wat peterselie bovenop de soep.

Eet smakelijk!