• 1,25 kilogram kruimige aardappelen
  • 1 kilogram winterwortels
  • 2 bos uien
  • 1 zakje kruidenmix voor nasi goreng
  • 1 pittige rookworst
  • 2 – 3 theelepels sambal
 

Om een heerlijke hutspot te kunnen bereiden hoef je niet altijd maar hetzelfde op tafel te zetten. Er zijn voldoende mogelijkheden om eens te variëren met hutspot, waarbij één van de vele recepten ontwikkeld is voor pittige hutspot met nasikruiden. Bij het maken van dit recept zal je zien dat structuur en smaak elkaar helemaal aan weten te vullen. Iedereen kan dit gerecht eenvoudig bereiden, waarbij alle reguliere keukenmaterialen gebruikt moeten worden. Wanneer jij je gezin of gasten bij het avondeten dus eens flink wilt verassen is het maken van een pittige hutspot met nasikruiden een echte aanrader. Dit gerecht kan gemaakt worden met slecht een paar ingrediënten. Deze zijn gewoon te verkrijgen in de supermarkt en kunnen dus tijdens de gewone boodschappen worden meegenomen. Het is een heerlijke variatie die je, naast alle overige recepten voor hutspot, echt eens een keer moet proberen.

Bereiden van pittige hutspot met nasikruiden

Als Nederlander ben je wellicht gewent aan de oer-Hollandse hutspot die je vroeger thuis al op je bord geschept kreeg. Toch is dit gerecht een echte aanrader, waarbij dit recept bovendien ook nog eens erg eenvoudig kan worden bereid. Als jij alle ingrediënten in huis hebt die bij dit recept voor jou beschreven staan kan je in een korte bereidingstijd van 35 minuten deze pittige hutspot met nasikruiden al opdienen. De hoeveelheden die hierbij voor jou beschreven zijn moeten voldoende zijn om een pittige hutspot te serveren met nasikruiden voor 4 personen. Wanneer je alle stappen nauwlettend volgt is het bereiden van dit gerecht dus een eitje.1. Pel de uien en snijd deze in partjes.

2. Schil de wortelen en halveer deze in lengte. Snijd deze in plakjes van ongeveer 0,5 centimeter.

3. Schil de aardappelen en snijd deze in ongeveer gelijke stukken.

4. Maak de bosuitjes schoon en snijd hiervan alles op in schuine ringetjes.

5.Doe de aardappelen uien en wortelen gemixt in een grote pan en zet deze in een laag van ongeveer 5 centimeter water. Voeg hierbij wat peper en zout om smaak toe te voegen.

6. Breng het geheel in de pan aan de kook met de deksel op de pan en laat dit ongeveer 20 – 25 minuten koken tot alles gaar is.

7. Wel de mix voor nasi goreng in 1,5 deciliter kokend water en verwarm de pittige rookworst zoals op de verpakking staat aangegeven.

8. Giet de aardappels en groeten af en vang hiervan het kookvocht op.

9. Stamp de aardappelen en groenten goed door elkaar en voeg hier de gewelde nasi mix aan toe.

10. Gebruik het kookvocht in beetjes om het geheel tot een smeuïge hutspot om te vormen.

11. Garneer de hutspot als je deze opgeschept hebt met de bosuitjes en serveer het samen met de sambal en rookworst.

Eet smakelijk!